Nieuwe Makers Festival RRReuring in Podium Mozaïek
X
Classicnl Luisteraarsonderzoek
Zou je de onderstaande gegevens met ons willen delen ? Deze vraag niet meer tonen

Nieuwe Makers Festival RRReuring in Podium Mozaïek

Van 9 t/m 19 februari 2023 presenteert Podium Mozaïek in Amsterdam de zevende editie van het Nieuwe Makers Festival RRReuring! 12 jonge choreografen, spoken word-artiesten, theater- en beeldmakers staan gretig op om een nieuwe fase van theatermaken in te luiden met rauw, experimenteel en nieuw werk.
 

Een stem geven aan ongehoorden

Dit is de tijd om opnieuw naar de wereld te kijken. De drive van deze nieuwe makers is groot. De noodzaak nog groter. De thema's zijn hemelsbreed verschillend, maar altijd dichtbij voelbaar. Juist na een podiumkunststilte is het geluid harder rondom thema's als gender en seksisme, identiteit en zelfacceptatie, verbinding en tijd. Rode draad is de honger naar het geven van een stem aan de ongehoorden. Met het lichaam en het woord. Stemmen uit de grote stad. Individuen en groepen die hun plek opeisen binnen de uiteenvallende maatschappij – op zoek naar verbinding.
 

Voorstellingen

Tijdens RRReuring 2023 gaan er vijf voorstellingen in première, namelijk Het Gegeven Paard (spoken word) door Benzokarim, Zeinab El Bouni en Daniëlle Zawadi, REFLEJO 2.0 (theater) door Dahiana Candelo, BLINDSIGHT (dans) door Vainergill Thurnim, Jihad an Nafs (theater) door Nabil Tkhidousset en MACHO (dans) door Erwin Kiene. De voorstelling Voor Sletten die zijn verkracht (theater) is door Toni Blackwell verder doorontwikkeld en je kunt ook kijken naar rauw, experimenteel en nieuw werk, waaronder JE BENT PITTIG, 'K GA JE ZACHT MAKEN (theater) door Yeliz Dogan, Influenced (dans) door Alvaro Oosterwolde, Walhalla (dans) door Rorschach Collectief (dans), Hayati (dans) door Romy Stark en Bodies of Routine (dans) door Rebecca Wijnruit.
 

Expositie en talkshow

Nieuw dit jaar is de RRReuring expositie door fotograaf Lowie van der Grinten, deze RRReuringmaker opent zijn eerste solotentoonstelling REFLECT op donderdag 9 februari om 17.30 uur in de foyer. En in de Rep & RRReuring live talkshows gaat spoken word-artiest Smita James in gesprek met een expert uit de theaterwereld over uiteenlopende thema's. Interessant voor nieuwe makers, maar eigenlijk voor iedereen die van theater houdt! De talkshow sluit altijd af met een bijdrage van Poetry Circle en huisgezelschap DEGASTEN. Poetry Circle komt elke talkshow met een nieuw spoken word-talent. DEGASTEN viert in 2023 hun 10-jarig jubileum met een eigen festival in het najaar. Zij geven een snippet van wat je kan verwachten.
 
Kijk voor meer informatie over het programma en de kaartverkoop op www.rrreuring.nl. Daar kun je ook de makers beter leren kennen met uitgebreide fotoportretten en videointerviews.