Win het Album van de Week: Magical Garden

Sprookjes komen tot leven op het debuutalbum Magical Garden van Maarten den Hengst en Ivana Alkovic, die samen het Pianoduo Amacord vormen. De twee spelen hun favoriete werken. Een ode aan de verbeelding, de fantasie en de onbevangen kinderwereld.


Doe mee met de prijsvraag en maak kans op een exemplaar!

 

Sprookjes

“Het eerste stuk waarvan we zeker wisten dat het op de cd moest komen is Ma Mère L'Oye van Maurice Ravel. Ik speel het al vanaf mijn negende, de eerste jaren samen met mijn vader. Ik ben er nooit niet door betoverd geweest,” zegt Maarten den Hengst. Ook is het een van Ivana’s absolute lievelingswerken. Het bestaat uit vijf sprookjes. We horen de vogels de kruimels van Kleinduimpje verorberen en we horen Belle vluchten voor het Beest en via een magische glissando in een knappe prins veranderen.”
 

Debussy als bad guy 

Verder staan op Magical Garden Jeux d'Enfants van Bizet en Six Epigraphes Antiques van Debussy. Jeux d’Enfants is een twaalfdelig werk waarin kinderspelletjes muzikaal worden geportretteerd. Beeldend, fantasievol maar ook uitblinkend in eenvoud. Six Epigraphes Antiques van Claude Debussy fungeert als de bad guy op het album. Het klinkt complex, een beetje duister en staat voor het donkere randje dat elk goed sprookje en kinderboek in zich heeft. 
 

Pianoduo en liefdesduo

Pianoduo Amacord is niet alleen een pianoduo maar ook een liefdesduo. De Nederlandse pianist Maarten den Hengst en de Servische pianiste Ivana Alkovic leerden elkaar 10 jaar geleden kennen in het Weense café Amacord. “In eerste instantie sloeg de vonk niet meteen over, aangezien we ons beiden hadden voorgenomen: nooit een pianist als partner! Maar de liefde is sterk, dat blijkt wel weer," zegt Ivana Alkovic. In zijn nog korte bestaan speelde Pianoduo Amacord al concerten in Frankrijk, Servië, Kroatië en Oostenrijk, en maakte het, op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade, een tournee door Sri Lanka. Sinds begin dit jaar heeft Pianoduo Amacord de artistieke leiding over de serie Nieuwe Kerk Concerten in Haarlem.
 
Bekijk de onderstaande trailer voor een voorproefje van Magical Garden.