Maak kans op kaarten voor Piano Nights in Het Concertgebouw

Maak kans op kaarten voor Piano Nights in Het Concertgebouw

Tijdens de VriendenLoterij ZomerConcerten in Het Concertgebouw staat op 15 augustus de piano in de spotlight – muziek om bij weg te dromen. Pianist Iris Hond speelt werk van onder anderen Einaudi. Jan-Willem Rozenboom speelt prachtige werken van Bach en Schubert. Maak bij Classicnl kans op kaarten.
 

Piano Nights

In Piano Nights staat de piano in de spotlight en hoor je de mooiste pianomuziek van alle tijden. Twee pianisten brengen elk een heel ander repertoire. Bekende en onbekende muziek om bij weg te dromen.
 

Iris Hond

In deze editie hoor je Iris Hond. Zij is een van de meest geliefde pianisten van dit moment. Ze maakt onder andere televisie en runt een initiatief dat muziek brengt naar plekken waar die normaal niet komt. Zoals een opvang voor daklozen, ziekenhuizen of gevangenissen. De afgelopen jaren had ze veel succes met eigen stukken en met haar vertolkingen van werk van Einaudi.
 

Jan-Willem Rozenboom

De andere pianist vanavond is Jan-Willem Rozenboom. In het dagelijks leven is hij al 25 jaar pianist, componist en producer van Guus Meeuwis. Samen met hem schreef hij vele hits. Minder bekend is dat Rozenboom een van de meest getalenteerde klassieke pianisten van Nederland is. Dat werd beter bekend toen Rozenboom een zeer goed ontvangen opname van Bachs Goldberg-variaties uitbracht in 2015. Na een succesvolle tour langs de concertzalen met dit meesterwerk wijdde hij zich anderhalf jaar aan Schubert. Wat leidde tot een prachtige opname die in september 2019 uitkwam. Rozenboom wisselt dagelijks tussen zijn twee disciplines, de lichte en de klassieke muziek. Twee werelden die ogenschijnlijk ver uit elkaar liggen maar toch veel met elkaar te maken hebben op het gebied van samenspel, interpretatie, melodie en harmonie.

Classicnl mag deze week kaarten verloten voor Piano Nights op 15 augustus om 20:00 uur in Het Concertgebouw Amsterdam. Beantwoord de onderstaande prijsvraag om kans te maken.