Adverteren
X
Classicnl Luisteraarsonderzoek
Zou je de onderstaande gegevens met ons willen delen ? Deze vraag niet meer tonen

Adverteren

Als hét populaire klassieke radiostation biedt classicnl non-stop klassiek voor iedereen. De luisteraar geniet 24/7 van licht klassieke muziek, met uitsluitend hoogtepunten uit het werk van bekende klassieke componisten, afgewisseld met (klassieke) cross-over muziek, afkomstig uit bijvoorbeeld films of musicals. Daarnaast zijn bekende artiesten als Ludovico Einaudi, André Rieu, Lavinia Meijer, Janine Jansen en Remy van Kesteren regelmatig te horen.

classicnl is te beluisteren via internet, kabel, satelliet, DAB en is overal te horen met de classicnl app.

classicnl heeft ook verschillende digitale themakanalen: mind radio, soundtracks en opera. Deze kanalen met een gevarieerde muzikale invulling zorgen voor de juiste klassieke muziek op het juiste moment. Deze online-only stations zijn te beluisteren via de website van classicnl, maar ook via de app (Android en iOs) van classicnl.

Programmaprofiel

classicnl biedt 24/7 non-stop de beste klassieke nummers afgewisseld met het ANP-nieuws en weer. Daarnaast heeft classicnl bijna elke avond een thema opgenomen in de programmering zoals: "maandag filmdag", "mind radio", "het nachtkastjesconcert" om mee in slaap te vallen en op zondagochtend "zondagochtendgloren".

Luisteraarsprofiel

Met het format van lichte en populaire klassieke muziek bereikt classicnl gemiddeld 500.000 verschillende luisteraars per week. Hiermee is classicnl één van de grootste special interest zenders van Nederland.

classicnl is erg goed in te zetten voor campagnes gericht op doelgroepen vanaf 35 jaar. Nog beter zelfs als het om Hoger Opgeleiden en AB1 gaat. De verdeling man/vrouw is ongeveer 50/50. De luisteraar van classicnl is actiever dan ooit met shoppen, reizen, internet en goede doelen. Bovengemiddelde interessegebieden zijn: kunst & cultuur, literatuur, antiek, wijn en economie/financieel. Een prachtig profiel dus!

Bekijk de infographic van classicnl.

Daarom adverteer je op classicnl

 • classicnl is al jaren hét populaire klassieke radiostation van Nederland
 • classicnl heeft een zeer loyaal luisterpubliek
 • classicnl biedt een zeer kwalitatief umfeld
 • classicnl bereikt welstandige en hoger opgeleide luisteraars met voldoende vrije tijd en te besteden geld
 • classicnl biedt naast reguliere spotcampagnes ook uitgebreide crossmediale advertentiemogelijkheden
 • Specifieke advertentiemogelijkheden per adverteerder zijn bespreekbaar voor classicnl

Adverteren?

Wil je adverteren op classicnl en/of classicfm.nl? Heb je een branded content idee of wil je graag een blogartikel plaatsen op Classic.nl? Neem dan contact op met blog@classic.nl

Wil je een stationsactie claimen of wil je meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact op met sales@classic.nl. We gaan graag met je in gesprek en denken met je mee. Bekijk ook hieronder de diverse mogelijkheden om te adverteren. 

Advertentiemogelijkheden

Branded content (non spot)
Branded content is een thematische mengvorm van reclame en redactie met een commercieel doel, waarbij zowel online als on air communicatie wordt ingezet. Als adverteerder kun je je merk optimaal laten aansluiten bij het station, een programma of bepaalde muziekstukken. We gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Spot
Radio is een doeltreffend en buitengewoon betaalbaar medium. Wij zetten de belangrijkste redenen van de kracht van radio op een rij:

 • Radio genereert snel een hoog bereik
 • Radio biedt een hoge trefkans
 • Radio is snel en flexibel
 • Radio is kostenefficiënt
 • Radio is doelgroepgericht en luisteraars zijn erg trouw
 • Radio is overal en altijd en is een realtime medium
 • Radio is zapbestendig
 • Radio is persoonlijk en staat dicht bij de consument
 • Radio werkt ook bij een lage mate van aandacht
 • Radio is een belangrijke aanjager voor online campagnes
 • Radio is visueel
 • Radio is multi-inzetbaar en impactvol

Bron: RAB

Met per week meer dan 650.000 verschillende luisteraars en een krachtig profiel mag classicnl niet ontbreken in je radioplan. Wist je dat ruim 200.000 luisteraars per week online afstemmen op classicnl en dat ze maandelijks meer dan 2 miljoen uren online luisteren?
 

Spotinkoop via Talpa Media Solutions

Ben je geïnteresseerd in adverteren binnen de reclameblokken van classicnl? Dan verwijzen wij je door naar onze partner Talpa Media Solutions.

Online
classicnl biedt naast reguliere zendtijd diverse commerciële online mogelijkheden, zoals op maat gemaakte contentpagina's, winacties, nieuwsbrief of display advertising. Online campagnes sluiten goed aan bij de inzet van radiocommercials.

De classicnl site heeft maandelijks meer dan 100.000 unieke bezoeken en de twee-wekelijkse nieuwsbrief heeft meer dan 16.000 lezers.

Display
Online display advertising is niet alleen geschikt voor het vergroten van naamsbekendheid, maar kan ook effectief zijn voor een conversiegerichte campagne. Op de site van classicnl zijn diverse banners mogelijk. De resultaten van een display campagne zijn uiteraard volledig meetbaar.

Nieuwsbrief
Twee-wekelijks ontvangen ruim 16.000 abonnees de classicnl nieuwsbrief met de leukste acties en nieuwtjes op het gebied van klassieke muziek. In de nieuwsbrief is ruimte voor een button of kies voor het hoofditem in de nieuwsbrief (spotlight) om een campagne of actie onder de aandacht te brengen van de lezers. De nieuwsbrief heeft een zeer hoge openingsrate.
Liever een exclusieve nieuwsbrief? Vraag naar de mogelijkheden.

Tailor made
Denk hierbij aan een op maat gemaakte contentpagina, een win-actie of een advertorial gevuld met foto's, video en een redactionele tekst. We denken graag met je mee.

Social (Facebook, Instagram en Twitter)
classicnl heeft een actieve en zeer betrokken community. De social kanalen kunnen worden ingezet ter ondersteuning van een campagne of om een actie mee te communiceren. Regelmatig scoort classicnl de hoogste engagement rate onder de radiostations.

Video pre-roll
Voordat classicnl in de online player start, kun je jouw boodschap overbrengen door middel van een pre-roll. Dit is een video-advertentie die de digitale bezoeker te zien krijgt alvorens de muziek van classicnl te horen.

classicnl app
Ruim 185.000 fans hebben de classicnl app gedownload. Vraag naar de mogelijkheden om te adverteren in de app.

Digitale themastations
Met de digitale themastations mind radio, soundtracks en opera wordt de doelgroep optimaal bediend. Vraag naar de mogelijkheden.

Bekijk de classicnl tariefkaart. We hebben uiteraard ook een aantal aantrekkelijke pakketten voor je samengesteld.
Bekijk hier de secondentarieven.

Bekijk de aanleverspecificaties.