BankGiro Loterij en classicnl presenteren de Huiskamer Challenge

BankGiro Loterij en classicnl presenteren de Huiskamer Challenge


Iedereen wordt geadviseerd thuis te blijven, Nederland zit op slot. Musici zitten thuis, concertzalen staan leeg en het publiek zit op de bank. Daarom presenteren BankGiro Loterij en classicnl: de Huiskamer Challenge! Speel je een instrument of zing je? Wil je kans maken op de dagprijs, een optreden in het Concertgebouw of een platencontract? Doe mee en laat zien: 

  • Hoe muziek kan verbinden
  • Welk creatief vermogen er is onder hobby en professionele musici
  • Wat voor bijzonders er gegeven kan worden aan het thuiszittend publiek


Bekijk hier de inzendingen


De challenge

Ben je 18 jaar of ouder, speel jij een instrument of zing je? Maak een opname van je favoriete muziekstuk (maximaal 7 minuten) en maak kans op bijzondere prijzen. klik hier en upload je video! Wij zetten de opname op onze facebookpagina en Instagram en taggen je in de video. Hoe meer likes, hoe meer kans om te winnen!  #huiskamerchallenge #classicnl.
De opname mag een solostuk of een stuk met begeleiding zijn, een eigen of een bestaande compositie. Of een opname met je ensemble dat online samenspeelt! Alle stijlen zijn welkom, laat je creativiteit zien! De actie loopt van donderdag 26 maart tot en met zondag 5 april. Inzenden kan tot zondag 5 april, 13:00 uur!
 

Uitslag en prijzen

Elke dag is er een dagwinnaar. Deze wordt voor 50% bepaald door het aantal likes, en voor 50% door een professionele jury. De juryleden zijn Tania Kross, Dominic Seldis, Jan Willem de Vriend en Pieter Hunfeld.
 
De dagwinnaar ontvangt € 250,- en we draaien twee keer een fragment van de winnaar op classicnl. Eenmaal rond 11.30 uur en om 15.30 uur nog een keer. Op 6 april volgt de bekendmaking van de winnaars van de Huiskamer Challenge. De te winnen prijzen zijn:

Hoofdprijs van € 3500,-.
Optreden tijdens een BankGiro Loterij Zomerconcert in Het Concertgebouw
Platencontract bij Challenge Records
Een cadeaubon van Broekmans en van Poppel ter waarde van €150,-

Wil je kans maken op een van deze drie prijzen? Ga naar classicnl en upload je eigen beeldopname. Misschien hoor je jezelf binnenkort spelen op classicnl.

Op maandagmiddag 6 april, vanaf 16.00 uur 's middags, zullen we van alle winnaars live op classicnl een fragment laten horen. Dan zal ook de winnaar van de hoofdprijzen bekend worden gemaakt!

De Huiskamer Challenge wordt mogelijk gemaakt door classicnl, de BankGiro Loterij en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds