classicnl

Spiegel im Spiegel

Amsterdam Sinfonietta slaat de handen ineen met ISH Dance Collective. In dit eerste project creeren ze een prachtige balans tussen Arvo Pärts Spiegel im Spiegel voor viool en piano en de gracieuze aerial dance van Micka Karlsson. Spiegel im Spiegel wordt dinsdag 19 mei, 20.30 uur live gestreamd op Facebook en Youtube.

De samenwerking ontstond met de afgelaste Spiegel im Spiegel-tournee met het Nederlands Kamerkoor als vertrekpunt. Het werk Spiegel im Spiegel, voor viool en piano, stond op het programma van de afgelaste concerten. Samen met fotograaf Carla van de Puttelaar ontstond het idee om de muziek van Pärt te verweven met dans. Amsterdam Sinfonietta en ISH Dance Collective ontwikkelen de komende jaren samen meerdere projecten: een partner was dan ook snel gevonden. Spiegel im Spiegel is hiermee de vervroegde aftrap van een vast partnerschap tussen beide organisaties.

De première wordt live gestreamd op Facebook, Instagram en YouTube. Alle concertzalen in Nederland waar de tournee met het Nederlands Kamerkoor in zou plaatsvinden, sluiten aan. Onder meer TivoliVredenburg Utrecht, het Muziekgebouw Amsterdam, Musis Arnhem, Muziekcentrum Enschede en Zuiderstrandtheater Den Haag delen de livestream met hun publiek.