classicnl

Win het album Un violon à Paris van Renaud Capuçon

Un violon à Paris, het nieuwe album van violist Renaud Capuçon, is een herinnering aan de eerste Franse lockdown in 2020, met een selectie populaire korte stukken die hij in die tijd samen met pianist Guillaume Bellom op social media uitvoerde. Classicnl mag 5 exemplaren van dit album verloten.
 

Muziek van hoop en troost 

Tijdens de eerste lockdown in Frankrijk toverden Renaud Capuçon en Guillaume Bellom een glimlach op de gezichten van hun fans op social media met dagelijkse video's vanuit huis, met muziek van hoop en troost. Nu hebben ze deze magische momenten in de studio nagebootst. Het album Un violon à Paris bevat een selectie van de geliefde stukken voor piano en viool die Renaud en Guillaume speelden om de fans een hart onder de riem te steken, als herinnering aan de eerste lockdown. Met onder andere een thema uit Cinema Paradiso van Ennio Morricone, Charlie Chaplins ‘Smile’ uit Modern Times, Puccini’s ‘O mio babbino caro’ uit Gianni Schicchi, Debussy’s Clair de lune, Massenets ‘Méditation’ uit Thaïs en de Vocalise van Rachmaninov.
 

Geschenk 

Renaud Capuçon over zijn nieuwe album: “Zovelen van u luisterden elke ochtend naar ons, schreven ons of toonden hun dankbaarheid: Un violon à Paris is voor u. Het is een selectie van 22 stukken, gespeeld tijdens deze surrealistische weken. Deze plaat is een manier om "Dank u" te zeggen, en om samen momenten te herbeleven die, ondanks het lijden en het drama, de angst, het wachten of de bezorgdheid, kleine oases van welzijn waren. Mogen deze 80 minuten muziek u sereniteit en troost brengen. Met Guillaume beleefde ik elke noot als een geschenk. En dit geschenk is nu voor u.”
 
Classicnl mag vijf exemplaren van Un violon à Paris verloten. Beantwoord de onderstaande prijsvraag om kans te maken.