classicnl

Iris Hond volgende week gastsamensteller van Classic FM

Je kent haar onder andere als ambassadrice van Aangenaam Klassiek, als huispianiste in het AVRO-programma 'De Tiende Van Tijl', of als talent coach bij het RTL-programma 'Superkids'. Maar in de basis is Iris Hond vooral een uiterst getalenteerde en creatieve pianiste die haar eigen muzikale weg gaat en zich inmiddels ook als zangeres en componiste profileert.

We zijn daarom bijzonder blij en trots om Iris volgende week als gastsamensteller van Classic FM te mogen presenteren. Tijdens de Iris Hond Week hoor je Iris' favoriete klassieke-muziekstukken en extra veel muziek van haar nieuwe album 'Dear World'. Daarbij zal ze met ons delen welke bijzondere betekenissen stukken van anderen in haar leven hebben gehad en wat haar heeft geïnspireerd om haar eigen composities te schrijven.

Dear World

Met 'Dear World' heeft de Nederlandse pianiste een indringende muzikale brief aan de wereld geschreven, die haar filantropische overtuigingen weerspiegelt. De eigenzinnige composities zijn veelal geïnspireerd op ontmoetingen die haar hebben geraakt of op mensen die een zwaar lot te dragen hebben. Maar ook in muzikaal opzicht zijn de composities erg persoonlijk. "Het werd tijd om mijn eigen muzikale verhalen te vertellen. Met hoeveel passie en toewijding ik het bestaande klassieke repertoire ook uitvoerde, ik was nooit compleet gelukkig. Het schrijven en spelen van mijn éigen muziek geeft een voldoening zoals ik die nooit eerder heb ervaren," aldus Iris Hond. Beluister of koop de tracks van 'Dear World' nu via Irishond.nl.

Binnenkort zal Iris Hond haar nieuwe composities in een eigen theatertournee aan het grote publiek presenteren. Maar eerst hoor je haar vanaf maandag een week lang meermaals per dag als gastsamensteller op Classic FM.