Geniet van de Russische dag op Classic FM

Geniet van de Russische dag op Classic FM

Vrijdag 25 november viert Classic FM de Russische dag met bekende meesterwerken uit de Russische muziektraditie en onbekendere parels die je alleen op deze dag hoort. Geniet van deze themadag met extra veel werken van Russische componisten en muziekstukken die verhalen over Rusland vertellen. Luister naar de mooiste muziek van Tsjaikovski, Stravinsky, Rachmaninoff en velen anderen.

Een dag vol grootse symfonieën, balletten, maar ook tedere winterse melodieën uit het koude Rusland. Daarnaast hoor je de mooiste liederen van het populaire Don KosakenChor Russland. Wil je het Don KosakenChor Russland live horen? Hou dan onze Facebookpagina in de gaten en maak kans op kaarten!

Luister vrijdag 25 november naar de Russische dag op Classic FM.

Top 5 van Euvgenia Parakhina

Speciaal voor deze themadag deelt de van oorsprong Russische Euvgenia Parakhina, choreografe en dance-coach, haar vijf favoriete muziekstukken uit haar geboorteland met de luisteraars.

Euvgenia Parakhina: "Als klein meisje danste ik op de balletschool uiteraard regelmatig op Russische klassieke muziek. Het heeft me geïnspireerd en gemotiveerd om professioneel danseres te worden. Ik luister nog vaak naar Russische klassieke muziek en over mijn favoriete top 5 voor Classic FM hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Op nummer 1 staat Sergei Rachmaninovs Prelude in cis kl.t. (op. 3 no. 2). Het is een prachtig, intens stuk waar ik veel van mijn emoties en gevoelens in terugvind."

Euvgenia Parakhina's top 5 van Russische composities

  1. Sergei Rachmaninov - Prelude in cis kl.t. op. 3 no. 2
  2. Sergei Rachmaninov - Pianoconcert no. 2 (2)
  3. Peter Iljitsj Tsjaikovski - Pianoconcert no. 1 (1)
  4. Nicolai Rimski-Korsakov - Sheherazade op. 35 (2)
  5. Michael Glinka Ruslan en Ludmilla – Overture

Win kaarten voor 'Anna Paulowna, kleurrijke koningin'

Wil je ook na de Russische dag in Russische sferen blijven? Beantwoord dan onderstaande prijsvraag en wie weet win jij twee entreekaartjes voor de tentoonstelling 'Anna Paulowna, kleurrijke koningin' in Paleis Het Loo. Aan de hand van niet eerder in Nederland tentoongestelde objecten uit gerenommeerde internationale collecties laat Paleis Het Loo het levensverhaal zien van een markante vorstin die zich handhaafde in een sterk veranderende Nederlandse en Europese samenleving. Deze classy dame bracht die keizerlijke glitter en glans aan het Nederlandse hof. Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling op www.paleishetloo.nl.