Stem op jouw favoriet voor de Classicnl Edison Klassiek publieksprijs!

Stem op jouw favoriet voor de Classicnl Edison Klassiek publieksprijs!

De 10 nominaties voor de Classicnl Edison Klassiek Publieksprijs zijn bekend! Wie verdient volgens jou de prijs? Stem snel op jouw favoriet!

Ook dit jaar is er weer een Classicnl Edison Klassiek Publieksprijs. Op 9 oktober wordt de oudste muziekprijs van Nederland uitgereikt. De Edison is de nationale tegenhanger van de Amerikaanse Grammy, de Duitse Echo en de Brit Awards. 


Stem op jouw favoriete album en win!

Benieuwd naar de genomineerden? Bekijk de 10 kanshebbers voor de classicnl Edison Klassiek Publieksprijs en stem op jouw favoriete album op Classic.nl/Edison. Daar vind je ook een Spotify playlist om de albums te beluisteren. Stemmen kan tot 1 september. Onder alle stemmers verloten we een bijzonder prijzenpakket: Je bent te gast tijdens de AFAS Edisons Jazz & Klassiek op 9 oktober in het AFAS Theater waar je dineert met winnaars en genomineerden én bijzondere live optredens meemaakt. Daarnaast overnacht je met z'n tweeën in een viersterrenhotel inclusief ontbijt.


Genomineerden bij de VriendenLoterij ZomerConcerten

Twee van de genomineerden treden op tijdens de VriendenLoterij ZomerConcerten in het Concertgebouw. Op 5 juli staat cellist Abel Selaocoe in de Grote Zaal met de met de Nederlandse première van zijn zelf geschreven Four Spirits. Hannes Minnaar is deze zomer maar liefst twee keer te horen in Het Concertgebouw: op donderdag 13 juli met een pianorecital en zaterdag 5 augustus met Mozarts Zeventiende pianoconcert. Kaartjes zijn te koop via zomerconcerten.nl.