Win het album Nuits Blanches van Karina Gauvin

Win het album Nuits Blanches van Karina Gauvin

Op 13 april kwam het nieuwe langverwachte album Nuits Blanches van sopraan Karina Gauvin uit. Op stijlvolle wijze bezingt ze de operaheldinnen van het Russische hof van de 18e eeuw. 
 

Doe mee met de prijsvraag en maak kans op een exemplaar!Opera aria's aan het Russische hof

De Russische tsaar Peter de Grote (1672-1725) stond bekend om zijn liefde voor muziek. Het muziekleven in zijn tijd was divers en rijk aan vele Europese invloeden. Ook de keizerinnen Anna, Elizabeth en Catherine II, die Peter de Grote opvolgden, hadden een kosmopolitische smaak voor alle soorten muziek, met inbegrip van opera. Zij hielden, net als de tsaar, het culturele leven dan ook in ere. Op Nuits Blanches zingt Karina Gauvin aria's uit zelden gehoorde opera's van Russische componisten als Dimitri Stepanovitch Bortnianski (Alcide) en Maxime Sozontovitsj Berezovsky (Demofoonte) en de Duitse componist Christoph Willibald Gluck (Armide).


Een must voor liefhebbers van Karina's stem

Karina Gauvin zingt het Barok repertoire met evenveel succes als werken van hedendaagse componisten. Haar albums, waaronder haar solo albums op het label Atma Classique, alsmede haar bijdrage aan meer dan 50 andere albums hebben vele prijzen gewonnen en leverden drie Grammy nominaties op. Op deze opname wordt Gauvin bijgestaan door het Pacific Baroque Orchestra, één van Canada's meest opwindende en innovatieve ensembles dat "oude muziek voor moderne oren" uitvoert, onder leiding van pianist en dirigent Alexander Weimann. Deze prachtige opname is een must voor vele liefhebbers van Karina's stem!

Meer informatie over het nieuwe album vind je op de website van Atma Classique.