Maak kans op kaarten voor De laatste Mendelssohn door Amsterdam Sinfonietta
X
Classicnl Luisteraarsonderzoek
Zou je de onderstaande gegevens met ons willen delen ? Deze vraag niet meer tonen

Maak kans op kaarten voor De laatste Mendelssohn door Amsterdam Sinfonietta

In het programma De laatste Mendelssohn klinken werken van Haydn, Bach, Schubert en Mendelssohn: barok, klassiek en romantiek. Classicnl mag kaarten weggeven voor de concerten in Amsterdam, Leiden en Enschede.
 

Oostenrijkse topcellist

Van 22 maart tot 2 april tourt Amsterdam Sinfonietta samen met Kian Soltani door Nederland, Duitsland en België met het programma De laatste Mendelssohn. De Oostenrijkse topcellist speelt niet alleen het Celloconcert in D van Haydn en het Adagio uit zijn Dertiende symfonie, maar ook enkele liederen van Schubert en Mendelssohn. Van Mendelssohn klinkt eveneens zijn laatste, dramatische strijkkwartet in een versie voor strijkorkest.
 

Prachtige melodieën

Haydns geliefde Celloconcert in D is iets minder populair dan het concert in C, maar het is absoluut een van de hoekstenen van het cellorepertoire. Haydn schreef het Adagio uit de Dertiende symfonie waarschijnlijk nog voordat hij aan de celloconcerten begon, als een soort langzaam deel van een imaginair celloconcert voor de solocellist van het orkest van Esterhazy. Van de liederen van Schubert en Mendelssohn klinken arrangementen voor cello en strijkers. “Wat je verliest aan betekenis van de woorden, win je weer door de focus op de prachtige melodieën”, aldus Soltani. “En het is een geweldige manier om de cello te laten zingen.”
 

Kian Soltani

Cellist Kian Soltani won al op jonge leeftijd belangrijke prijzen en soleert inmiddels over de hele wereld. Zijn cd’s verschijnen bij het label Deutsche Grammophon. In 2020 was Soltani voor het eerst te gast bij Amsterdam Sinfonietta in het programma Road to Iran en speelde hij mee in Sinfonietta’s muziekfilm Atashgah.


Maak kans op kaarten

Classicnl mag twee kaarten weggeven voor de volgende concerten van De laatste Mendelssohn door Amsterdam Sinfonietta:
- 22 maart in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam
- 23 maart in de Stadsgehoorzaal Leiden
- 2 april in Muziekcentrum Enschede
 
Beantwoord de onderstaande prijsvraag om kans te maken.